Quibus

Geboren op 18 april 2007

Quibus is geboren op 18 april 2007 en komt uit een nest van 11 pups, 3 teefjes en 8 reuen. Zijn moeder is Bo van de Heidehoogte, zijn vader Dorus van 't Oale Hemelriek.

Uit dit nest hebben we onze mooie reu Quibus aangehouden. Al jong zagen we zijn bijzondere aanhankelijke, rustige, alerte manier van doen.

Jachtinstinct

Ook zijn jachtinstinct openbaarde zich op jonge leeftijd. We hebben nooit gesnapt hoe hij een levende houtduif te pakken kreeg en dit na enig aandringen afgaf. Dat was voor mij het startsein om hem op te leiden tot jachthond. Na de puppy gehoorzaamheidscursus is de overgang naar de Jachthondenopleiding KNJV snel gemaakt. Tot nu toe wordt jaarlijks getraind op het ontwikkelen en onderhouden van zijn aangeboren jachteigenschappen. Daarbij vallen zijn "will to please" en bedachtzaamheid op, ook het snelle aanleren van nieuwe dingen, wanneer ikzelf nog niet eens zo ver was. Volgens de trainer is het een 'gevoelige jongen'

In de praktijk van de jacht betekent dit dat Quibus vanaf 3 november 2007 (zijn debuut) jaarlijks veelvuldig mee gaat op jacht. Zowel voor de voet als op de drijfjacht is zijn aanwezigheid een plezier van iedereen. Schitterend is het om zijn zorgvuldigheid te zien en het enthousiasme waarmee hij werkt. Hubertus wijding


Hubertus wijding

In 2009 is Quibus gewijd tijdens de Hubertusmis in Engelbert. Een wijding aan het begin van het jachtseizoen,met als gedachte een goede samenwerking tussen baas en hond met respect voor het wild. 's Middags zijn we gelijk doorgereden voor een middagjachtje. De foto zegt genoeg. Eend na eend bracht hij binnen.



Tussen de trainingen door ging ik shows lopen en begon in Groningen; groen als gras - niets te verliezen, zo in het diepe. In de Jeugdklasse werden we als tweede geplaatst, achter een, in mijn ogen grote fokker. Heb er die nacht niet van geslapen. Int. Jachthondenshow Bennekom
Op de Internationale buitenlucht Jachthondenshow in Bennekom had ik moeder en zoon ingeschreven, moeder Bo werd beste teef in de Open Klasse en Quibus eerste in de Jeugdklasse. Dat raakt je; nog maar net meedraaiend en dan kennelijk zoveel moois in huis hebbend.
De daarop volgende Clubmatch 7 juni, eindigden we op de vierde plaats wederom in de jeugdklasse! Voor verdere uitslagen kunt u onder documenten kijken.
We genieten van beide honden, het zijn echte maatjes en niets is mooier dan met beide honden op jacht te gaan, de jonge Quibus zag je groeien. Als het jachtseizoen gesloten was en de training hervat zag je hem echt balen en geen moeite doen voor dummy's. Warm wild apporteren was heel wat anders!

Thuis is het een uiterst fijne huisgenoot, mijn grote vriend die het goed met moeder Bo kan vinden. Inmiddels is hij ook ingezet om te dekken.

Nakomelingen

Gijs en Pip

In 2010 zijn Quibus eerste nakomelingen geboren.
Teefje is Famke van het Wijdseland van Marjan de Raad van kennel van de Flevomare. Een prachtige teef en reu zagen het levenslicht op 17 oktober. Ook dit nest is met goedkeuring van de vereniging gefokt met een laag inteeltcoëfficient.


Famke en Quibus

20 mei 2012 is Quibus opnieuw vader geworden van 8 nakomelingen 4 reutjes en 4 teefjes. De moeder is Caprice van 't Arrêt van Ine en Emile Gimbrère van kennel d'Ouw Knip.

op kraamvisite



Rebelle oktober 2012