Nieuws 2016

Archief 2016


Hoe alles zo kan veranderen.

Vol verwachting en vertrouwen gingen we Repkes's laatste gedeelte van haar dracht in. Zouden het kerstpupjes worden, er vlak voor, er vlak na? De vorige keer wierp ze keurig op 60e dag. Repke was heel erg zwaar en at de laatste dagen bijna niet meer. Ook deze keer zette de bevalling op zaterdag in, nu op 24 december de dag voor kerstmis. Twee pupjes zijn thuis geboren met ruime tussenpoos. Pup 3 liet lang op zich wachten. Er waren geen persweeën meer. Met de keizersnee is ze verlost van nog eens 10 pups, (waarvan al 1 was gestorven). Helaas, helaas is onze lieve Rep vlak na de keizersnee gestorven. Ze heeft zich opgeofferd voor haar pups, die op prachtige gewichten ter wereld kwamen en erg gezond zijn.

Dankzij de hulp van velen, waaronder een te leen gegeven zogend teefje 'us mevrouw' van Jaap die al zaterdagavond bij ons kwam en nog bij ons is, lukte het ons de hondjes op gang te brengen. Jaap chapeau voor dit gebaar, ik kan mijn dank niet onder woorden brengen. Om ons nog meer te ontlasten bood Linda Punselie aan om ook pups op te nemen. Op eerste kerstdag zijn 5 hondjes daarheen gebracht waar ze met het flesje gevoed werden. De warme belangstelling en het meedeleven vielen als een warme deken om ons heen, heel veel dank daarvoor! Nu ik dit schrijf - twee en halve week later - zitten de meeste hondjes boven een kilo en zijn de oogjes open. Ze zijn heel actief en scharrelen al door de kist, sommigen lopen al waggelend op 4 pootjes. De voeding, verzorging en verschoning kost veel meer tijd dan anders omdat er nu geen moeder is die deze zorg totaal op zich neemt, maar dat hebben we er graag voor over.
Nu realiseren we ons pas wat een teef doet met haar pups.

Rekpe 21 december alle 11 thuis


Drinken bij 'Us mevrouw' Linda voedt ze met het flesje


Repke is drachtig!

Repke-Bo v.d. Ruyghewaert x Verdi ("Bugs") v.d. Neerbosche Wateren.


14 december Repke 7 weken drachtig,
met haar steun en toeverlaat Quibus op de bank.


De echo van 22 november laat zien dat Repke drachtig is.
Repke en Bugs verwachten pups rond Kerstmis


Ook dit komende nestje wordt gefokt volgens
de gestelde foknormen van de vereniging met een vrij laag IC van 18,9%.
Repke gaat regelmatig mee op jacht en in de bloedlijn van Bugs zijn ook goed jagende honden.
Mocht u interesse in een pup hebben dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.
Zie contact


Hierboven op beide foto's: Repke in haar element


Repke links , Bugs rechts


Kampioensclubmatch 11 juni 2016 te Barneveld


Van links naar rechts:Joeri van d'Ouw Knip, zoon van onze Quibus,


Juno Quilou van de Smalle Ee, dochter van Quibus


Repke Beau v.d. Ruyghewaert


Ook deed Repke's dochter Ursi Repke mee in de jeugdklasse, net 9 maanden. Ze scoorde met een mooi rapport een ZG als beoordeling.

Mooi resultaat voor onze kennelClick op het rapport voor een vergrotingRepke's resultaat in de Fokkers klasse.Juno's resutaat in de Tussenklasse


Moe maar tevreden en voldaan naar huis.