Hoera 7 pups geboren!

Op vrijdag 18 februari zijn onze pups geboren, 4 teefjes en 3 reutjes. Ze zullen de kennelnaam van de Ruyghewaert gaan dragen. Hun gewichten zijn prima, mooie tekeningen en volgens onze dierenarts zijn het gezonde hondjes. Bo heeft het weer heel goed gedaan en we zijn super trots op haar. De pups zijn tevreden, ze drinken en slapen en slapen en drinken.
Vader van onze pups is de prachtige rastypische reu Oscar Phebe van Groevenbeek van Joyce Broekman. We hebben hem gekozen om zijn karakter, zijn jachtpassie en zijn bouw - een fiere Drent. Oscar heeft diverse titels achter zijn naam staan w.o. Winner 2009 en 2010. Deze combinatie is goedgekeurd door de vereniging en heeft een lage inteeltcoëfficient.
Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup en denkt u voldoende tijd en aandacht aan de pup en later de volwassen Drent te kunnen geven, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

moeder Bo
Belevenissen van de 7 pups:

(van beneden naar boven)

Pups 7 weken oud.

We zijn helaas de laatste week ingegaan dat ze bij ons zijn. Zondag was het een warme dag en de pups zochten regelmatig de schaduw op. Er zitten al raskampeerders bij! Ook zijn we naar het park, achter ons, gereden in de auto in de grote bench. Super ging dit en was het. Ze hebben al pootje gebaad en van alles visten de pups uit het water. Enthousiast en vol vertrouwen lopen en rennen ze mee. Als ze braaf op de fluit komen krijgen ze een "kruimeltje"lekkers als beloning. Of elk hondje dan wat krijgt is niet altijd goed te volgen, maar het werkt goed.


Onze pups 6 weken oud.

Wat een ondernemende hondjes, zelfs een niet lekker ruikende kraai wordt opgepakt. Ze zijn nu al veel buiten en reageren sterk op de fluit(ideaal). Van alle hondjes is nu bekend naar welke eigenaar ze gaan. Zij en wij zijn daar uiteraard erg blij mee.
Het is nog steeds genieten, ze zijn zo komisch!

Pups - 13 t/m 20 maart 4 weken oud

Het zijn al echte, heel actieve hondjes, die door gang en kamer rennen. Zaterdag zijn ze voor het eerst buiten geweest - wat een indrukken en niet te vergeten geuren, Diverse neusjes gingen omhoog. Bo bouwt nu duidelijk af en voorziet de pups af en toe nog van haar melk.Ze krijgen nu geweekte brokjes en speciaal vlees, heerlijk vinden ze dat, gezonde eters, hun gewichten mogen er dan ook zijn.

Pups - 6 t/m 12 maart 3 weken oud

Vrijdagochtend zijn we begonnen met wat pap te geven. Je ziet dat ze keurig worden opgevoed, ze eten van een lepel. Heerlijk.De pups staan steeds vaster op de pootjes en reageren op geluiden/stemmen en sterk op elkaar.Ze "bijten" elkaar overal, af en toe hoor je een echt kefgeluid. Zo grappig, ze ontlasten zich als volwassen honden, wat gaat het al weer vlug!!

2e week
Pups - 1 t/m 5 maart

De oogjes zijn nu open en ze waggelen door de werpkist, een koddig gezicht. Ook beginnen ze elkaar te ontdekken. Ze zijn nog steeds erg rustig en tevreden. Gisteravond niet, bij het toedienen van de eerste wormkuur. Maar dat is alweer vergeten.Het is nog steeds genieten voor ons.