QUIBUS x CAPRICE van 't ARRÊT


Quibus met zijn nageslacht


PUPS geboren!!!

Zondagmorgen vroeg van de 20e mei, zijn er 8 prachtige pups geboren in Diessen, 4 teefjes en 4 reutjes. Caprice heeft het heel goed gedaan en is een lieve,zorgzame moeder. foto's volgen hieronder.


Dekking QUIBUS x CAPRICE van 't ARRÊT

De echo van 17 april j.l., heeft laten zien dat CAPRICE DRACHTIG is, we zijn er erg blij mee. Alles verloopt naar wens, nog 14 dagen. Spannend, altijd weer!

20 en 21 MAART heeft er een perfecte dekking plaats gevonden! Wat wil je ook op de eerste echte Lentedag. Voor deze combinatie is niet alleen gekozen i.v.m. bloedlijnen maar ook duidelijk voor de jachtkwaliteiten. Bovendien hebben zowel Quibus als Caprice hele brave, haast zachte karakters; op jacht echter tonen ze hun gedrevenheid en komt de echte Drent tevoorschijn. De combinatie is goedgekeurd door de vereniging.
Caprice woont in DIESSEN bij de familie Gimbrère waar de pups, als alles goed gaat, rond 22 mei geboren worden.Zij zullen de naam van hun kennel van d'OUW KNIP gaan dragen. Voor nadere informatie kunt u dan ook bij hen terecht. Tel: 013 - 50 42 537

KENNEL van d'OUW KNIP.

Sinds 25 jaar hebben wij Drenten. Onze eerste Drent was Cartouche van 't Arrêt van Walter Klijsen. Zij is 15 jaar geworden. Wij hebben met haar gejaagd, KNJV-diploma's behaald en diverse veldwerkkwalificaties weten te behalen.Bovenal was ze een geweldige kameraad een echt "hondje van de baas" met een enorme will to please. Haar dochter was Comtesse van d'OUW KNIP (Cartouche van 't Arrêt x Boomer van de Meerpoel), 1 uit een nest van negen.Een allemansvriendje en ideaal om op te leiden. Ook zij jaagde geweldig, deed het goed op veldwedstrijden, won ook een apporteerwedstrijd en verzamelde KNJV-diploma's. Onze derde Drent was Esprit van d'OUW KNIP (Comtesse van d'OUW KNIP x Ecu van de KRIBBELKAMP).Wederom een geweldige huishond en daarnaast een enthousiast jager. Het waterwerk trok haar minder, behalve als er tijdens de jacht iets van de overzijde van het water geapporteerd moest worden. Ook met haar deden we met succes veldwerk, KNJV proeven en MAP's. Door een auto ongeluk moesten we te snel afscheid van haar nemen.

Onze huidige Drent, Caprice van 't Arrêt (Sophie van't Arrêt x Norlund Darino), komt wederom van Walter Klijsen en is via diverse lijnen familie van onze eerdere honden. Ook Caprice is een uitstekend jagende Drent, ze heeft diverse veldwerkkwalificaties behaald en enkele KNJV-B diploma's. Daarnaast is zij erg op mensen gericht en geweldig aanhankelijk. Als wij een nestje hebben, groeien de pups bij ons in huis op en worden op die wijze goed gesocialiseerd.

Wij denken met Caprice x Quibus een heel mooie combinatie gevonden te hebben, waar wij veel van verwachten.

Emile en Ine Gimbrère

Op de site van de vereniging de Drentsche Patrijshond vindt u onder dekberichten meer gevens over o.a. de stambomen van Quibus en Caprice